2013. július 30.

Sümegi vár

Az Országos Kéktúra újabb szakaszának teljesítése után egy fél napot még Sümegen maradtunk, hogy végre megtekinthessük a város fölött magasodó várat. Erről az eseményről szeretnék pár mondatban megemlékezni.


Reggel nyitásra szerettünk volna a helyszínen lenni ezért korán felkeltünk, és egy gyors reggeli után el is indultunk. Útközben felfelé a várhoz, egy régóta óhajtott geoládát is sikerült begyűjtenünk.

Sümegi vár

Ilyen hamar még nem találtunk meg ládát, mint ezt, nem is használtam a GPS-t, csak a leírásra és az ösvényekre hagyatkoztunk. Néhány helyen azonban a tüskés bozót megsebesített engem. Gyors logolás, ajándékcsere után visszatértünk a vár felé vezető útra, majd a várban jutott eszembe, hogy nem jegyeztük fel a jelszót. Eme hiányosságot - újabb sebesülések kockáztatásával - a várból lefelé jövet pótoltam.


Ahogy számítottuk, majdnem nyitásra fel is értünk a várba, és jó ideig egyedül jártuk a vár falait. Több szót nem is pazarolnék, rengeteg fotót készítettünk, inkább azokkal osztanám meg az élményt.

A bővebb galéria ezen a linken érhető el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése