2013. július 9.

Szegedi városnézés

Többszöri meghívásnak eleget téve a hétvégén elutaztunk Szegedre, hogy eltöltsünk egy hétvégét Noémi és Dzseko vendéglátásában. Ketten indultunk pénteken egy cimborámmal, KisB-vel Marcaliból Budapesten keresztül, ahol Zsu is csatlakozott hozzánk. A munkám miatt csak délután indultunk, ezért késő este értünk célba. Nem is terveztünk semmi programot csak hazamentünk, ahol kaptunk egy finom vacsorát, majd hamar eltettük magunkat másnapra.


Szombaton korán keltünk, hogy mindenre legyen időnk, amit vendéglátóink elterveztek. A Szent István téri Víztoronynál kezdtünk, ahol jó sok időt eltöltöttünk. Megtekintettük a földszinten található Szódavíz, egy magyar kultuszital c. kiállítást, mely a szódagyártás történetébe enged bepillantást. Felfelé haladva előbb a fizikatörténeti kiállítást tekintettük meg, majd a víztorony tetejéről elénk táruló csodás panorámát.


Hosszasan nézelődtünk, belőttük napunk további célpontjait majd leballagtunk a csigalépcsőn és továbbálltunk. Nézelődve keresztülhaladtunk a Széchenyi téren, majd az első utunkba eső cukrászdánál megálltunk, és nyaltunk egy-egy adag fagyit. Onnan a Dóm tér felé indultunk el, ahol éppen egy szabadtéri színpad volt felépítve, ezért nem láthattuk teljes egészében a teret. Néhány perc nézelődés után a elindultunk az 1879-es nagy tiszai árvíznek emléket állító emlékmű felé, majd onnan a Tisza partján haladva vissza indultunk a belváros felé. Ott a Belvárosi mozi "kerthelyiségében" leültünk egy italra, és hogy kipihenjük a városnézés fáradalmait.


Este a Tisza parton gyűltünk össze, ahol megismerkedhetünk Dzsekoék baráti társaságának egy részével. Sütögetés volt a program, ami a kora este érkező eső miatt kicsit csúszott és pár embert meg is futamított, azonban így is elegen voltunk egy jó hangulatú eseményhez. Hamar megraktuk a tüzet, hogy időben legyen jó parázs a kis szalonnás - kolbászos - hagymás csomagjainknak. Míg sült a vacsoránk beszélgettünk-ismerkedtünk a tűz körül. Hamarosan el is készült és azonnal nekiálltunk az evésnek, mivel már eléggé éhes volt a társaság. A kaja után még szusszanásképp folytattuk a társalgást és a romeltakarítást követően lassan hazaindultunk.

Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat. Nekem személy szerint egyre jobban kezd megtetszeni Szeged városa, amint tehetem újra el fogok látogatni oda. Rengeteg fotót készítettünk, ezekből pár válogatott darab itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése