2012. szeptember 4.

Margit-sziget

Készülnek a leírások a túránk napjairól, azonban előtte egy nagyon aktuális dologról szeretnék írni. A tegnapi napot a Margit-szigeten töltöttük kettesben Zsuval. Egy rég áhított geoláda megszerzése volt a cél.
Azt tudtuk, hogy sok időnkbe fog kerülni és hogy kalandos lesz, de hogy ennyire, arra egyikünk sem számított. Már az indulásnál adódtak gondok..

A szomszéd településről is nehéz bejutni Budapestre kora reggel, pláne ha útépítés van az adott szakaszon. Túljutva a kezdeti nehézségeken, bevezettük magunkat a sziget forgatagába.
A láda amit meg szerettünk volna találni 9+1 pontból áll, és az adott ponton található rejtvény adja a következő pont helyét. Szóval nem nagyon húzhattuk az időt. Az első nagyon hamar meglett, ekkor úgy gondoltuk sétagalopp lesz. Mindjárt a második pontnál meg is tört a lendület, ugyanis egy kis furfangos rejtvénnyel találtuk szembe magunkat. Le is ültünk a Duna partjára, gondolván, hogy ott hamarabb fog menni, és nem vagyunk szem előtt. Gondolkozás közben fura hangokra lettem figyelmes: Zsu fényképezőgépe elindult lefelé a meredek partoldalon, de valaki őrangyala úgy 10 cm-re a folyótól megállította. Már lelkiekben felkészültünk arra hogy úszó gép lesz belőle, de mivel így esett fel kellett hozni. Miután ez megtörtént, talán a felfokozott hangulat miatt, de hamar megfejtettük a rejtvényt.
A következő ponton lódarazsakkal találkoztunk. (Én majdnem feladtam itt, nem volt kedvem közelebbi kapcsolatba kerülni velük.) Rövid terepfelmérés után végül sikerült megszerezni a szükséges információkat, anélkül, hogy komolyabban megbolygattuk volna a kis állatok életét.
Innentől fogva a hetedik pontig nem is nagyon volt fennakadás. Egy pár pont a rejteket adó "tárgy" előtt foglalt helyet, ezért egy kicsit megtorpant a lendületünk. Majdnem 20 perce vártunk, amikor a fiú telefonhívást kapott és végre elmentek a helyszínről. A kis kényszerpihenő azonban úgy visszavett a lendületünkből, hogy nagyon nem akart összejönni a rejtvény megoldása. Annyira nem, hogy félbe is kellett szakítanunk a keresést, és mivel már elég éhesek is voltunk egy időre otthagytuk a szigetet, és elmentünk ebédelni. Zsu tudott egy jó helyet, ahol nagyon finom tócsnit csinálnak. Evés közben én folyamatosan a rejtvényen gondolkoztam, majd Zsu feltett egy keresztkérdést aminek következtében rögtön meglett a megoldás.
A sikerélmény hatására újra lelkesen tértünk vissza a helyszínre, és rövid idő múlva már az utolsó ládát kerestük. Megtalálás után gyorsan letelepedtünk, cseréltünk ajándékot, naplóztuk a megtalálást, és kivettük belőle a szükséges papírt az utolsó rejtvénnyel. Pontosabban csak vettük volna. A gondos visszarejtés után már induláskor derült ki, hogy az elhozandó papírt is visszatettem a ládába, tehát mehettem vissza érte, Zsu legnagyobb örömére.
Tegnap este óta agyalunk a megoldásán, eddig sikertelenül. Azonban ha ez sikerül itt jelezni fogom mindenképpen. Képeket nem tudok szolgáltatni, szinte csak a rejtésekkel kapcsolatosak készültek. Olyanokat pedig nem szabad közzétenni. A láda adatlapján van egy pár fotó az útba eső látványosságokról, az kielégíthető lehet. Szerettem volna részletesebben írni az egyes pontokról, azonban akkor megint szabályokba ütköző lett volna a tevékenységem. Akit részletesebben érdekel, megkereshet és mesélek még..


Frissítés, 2012.09.04. 18:00
Kis segítséggel sikerült megfejteni a végső rejtvényt is, így egyel gyarapodott az eddig megtalált, és beregisztrált ládáink száma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése