2013. augusztus 7.

60 éves az Országos Kéktúra

Hosszas várakozás után - amit saját magamnak köszönhetek - a mai napon végre kezembe vehettem a címben szereplő mozgalom jelvényét:

A 794-es sorszámú jelvény

Akit érdekel megszerzésének rövid története, az az alábbiakban megismerheti.
Valamikor még 2013 elején kezdett el foglalkoztatni a dolog bennünket (a kis négy fős Kéktúra csapatunkat), mikor kiderült, hogy meghosszabbítják a teljesítés lehetőségének időtartamát. Sokáig tervezgettük, melyik szakaszt is teljesítsük ez alkalomból, és végül az Írott-kő - Sárvár, illetve a Sárvár - Sümeg szakasz maradt a kalapban.

Ezután következett az időpont kiválasztása, ami nem is volt olyan egyszerű, mint elsőre hittük. Mindenféle elfoglaltság miatt, mindig csak halogattuk, majd a végére ketten maradtunk Zsuval.

Így már kicsit egyszerűbb lett az időpont egyeztetés, és július utolsó előtti hétvégéjén sikerrel vettük a - kiválasztott - Sárvár - Sümeg szakaszt. Bőven szintidőn belül teljesítettük a szabályzatban előírt 60 kilométert, 2 nap 4 óra 15 perc alatt.

A túra teljesítése után, a papírmunkánál sokat bénáztam, és ez miatt tartott ennyi ideig mire elért hozzám a jelvény, de megérte, mert nagyon szép és jól fog mutatni a gyűjteményemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése