2014. július 3.

Szamárkő 25: egy seprő élete

Legutóbbi túránkon - melyet az egyesületünk szervezett, - ismét munkaruhát húztunk Zsuval. A 25 kilométeres táv rajtoltatása volt az elsődleges feladatunk, majd az összes résztvevő elindulása után sepertünk a távon. E szemszögből következik néhány gondolat a túráról.

Szamárkő
Elöljáróban a történethez magyarázatként, hogy újdonsült tagok vagyunk az egyesületnél, és ez volt az első alkalom, hogy találkoztunk a tagok egy részével, és azt kell mondjam nagyon jó helyre szegődtünk.

Reggel egész korán megérkeztünk Szántódra a közösségi házhoz, ahonnan a túra rajtolt, és mire nagyjából minden a helyére került, már el is kezdtek szállingózni a résztvevők. Sok időnk így nem volt ismerkedni, folyamatosan szállingóztak az emberek.

Pontos számokat nem tudok még a résztvevőket illetően, de mi 83 személyt indítottunk útnak. Hamar eltelt a rajtidőnek szánt 2 óra illetve 2,5, amit egy vonat késése miatt kellett megnyújtani kicsit, majd egy kis előnyt hagyva a túrázóknak el is indultunk seperni. Dolgunk eleinte nem nagyon akadt, viszont az első állomásnál majd egy órás kényszerszünetet tartottunk. Négy eltévedt diáklányt kellett várunk egy darabig a Szamár-kőnél. Néhány telefon megejtése, elhaladó autósok kérdezgetése után végül jött az információ, hogy feladták a túrát.


A továbbiakban egy iskolás csoportot terelgettünk az úton, és bár volt olyan pont, ahol lyukra futottunk és egy pár száz méteres kitérőt tetettünk velük. Az utolsó előtti pontnál aztán elváltak útjaink. Míg ők a 20 kilométeres távon haladtak, mi mentünk tovább a 25-ös útvonalán, és a túra szalagozását távolítottuk el az autópálya mellett párhuzamosan haladó szakaszon.

A szalagok eltávolítása után már csak le kellett jelentkeznünk az utolsó ponton és besétálni a célba, hogy befejezettnek tekinthessük a túrát. Beérkezésünkkor már zajlott a romeltakarítás, amibe mi is gyorsan beszálltunk, így hamar rendet raktunk és mehettünk is haza.

Kicsit rendhagyó beszámolóm végén pedig pár szót ejtenék az útvonal látnivalóiról is.


Első érintett ilyen a Szamárkő, melynél évezredekkel ezelőtt állatáldozatokat mutattak be az isteneknek a bő termés reményében. Kőrőshegy település barokk illetve gótikus stílusú templomaival, valamint a Széchenyi-kastéllyal. A balatonföldvári kelta földvár sáncmaradványai, valamint az elmaradhatatlan Balaton-felvidéki panoráma, melyet az útvonal több pontjáról megcsodálhatunk.

Ezekkel, illetve a galériában szereplő képekkel szeretnék kedvet csinálni mindenkinek a jövőbeli teljesítéshez:
2014.06.29., Szamárkő 25

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése