2014. május 13., kedd

Tihany, Tihany

A május elseje miatt hosszúra nyúlt hétvége majdnem egészét Tihanyban töltöttük. Sajnos az időjárás nem volt végig kegyes hozzánk, de így is sok nevezetességet megtekinthettünk. Ezekről fog most következni egy kis fotó-összeállítás. Hosszasan nem részletezem a történéseket, a lényegi dolgokról a képek sokkal többet mondanak.


Apátság - honlap

Tihany legfőbb nevezetessége, mindenkinek kötelező program.Babamúzeum - honlap

Egy magángyűjtemény, melyben 1840-ben készült babák is találhatóak. (Fotózni nem lehetett, ezért a honlapról kölcsönöztem egyet ízelítőül.)Szabadtéri Néprajzi Múzeum - honlap

Egy korhűen berendezett parasztgazda ház, valamint egy Halászcéh ház, melyben korabeli halászati eszközök tekinthetőek meg.


Történelmi Panoptikum - honlap

Magyar királyok életnagyságú szobrai Mátyásig bezárólag, valamint néhány híres/hírhedt kalózt bemutató kiállítás.


Marcipán ház - honlap

Szamos marcipánból készült rajzfilmfigurákat, valamint az Apátság épületét tartalmazza a kiállítás, de számtalan édesség közül is válogathatunk a múzeum boltjában.


Visszhang-domb - honlap

A pár száz méterre lévő apátság épületéről verődik vissza a hang. Persze ezt az építésekor még nem tudták, ezért különböző legendák születtek a magyarázatára.


Belső-tó - honlap

Vulkáni kráterből keletkezett tó, csónakázásra, horgászatra kiváló. Partján szürkemarha csorda legelészik.


Gejzír-kúpok - honlap

Vulkáni utóműködés következményei. Csodás képződmények - turistajelzések nyomán megtekinthető majd' mindegyik.Ezeken felül még nagyon sok látnivaló akad a félszigeten, de az időjárás ennyi program teljesítését tette lehetővé számunkra. Majd egy későbbi utunkon pótolni fogjuk.

További fotók:
2014.05.01-04., Tihany

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése